
7
țări
16
concurenți
3
continente
Program evenimente
-
LOC: CENTRUL DE CERCETĂRI PENTRU BIODIVERSITATE, USAMV
09:30 – 15:00
Conferința „Provocările agribusinessului în România”
Organizatori: Fundația Ștefan Moldovan, AgroTransilvania Cluster, Romanian Business Leaders, USAMV Cluj-Napoca, Federația Națională ProAgro, APAR
LOC: SPAȚIUL VERDE DIN CAMPUSUL USAMV
13:00 – 14:00
Concurs „Cârnat Wars”Cinci echipe de amatori vor realiza cârnați după rețete tradiționale
15:00 – 18:00
Competiția „Transylvania Butcher Wars”15:00 – 16:00 – Runda 1
16:00 – 17:00 – Runda 2
17:00 – 18:00 – Runda 3
18:30 – 19:30
Dezbaterea „Dincolo de gusturi. O incursiune în sfera miturilor despre alimentație din comunism până în prezent”Invitați:
Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar (USAMV Cluj-Napoca)
Prof. Univ. Dr. Virgiliu Țârău (Facultatea de Istorie și Filosofie, UBB Cluj)
10:00 - 23:00
Knifehub
Demonstrație de mânuire a cuțitelor artizanale
Expoziție de cuțite artizanale
Mentenanță și întreținere obiecte tăietoare
-
LOC: SPAȚIUL VERDE DIN CAMPUSUL USAMV
11:00 – 14:00
Competiția „Transylvania Butcher Wars”11:00 – 12:00 – Runda 4
12:00 – 13:00 – Runda 5
13:00 – 14:00
Atelier pentru copii „Cum facem cei mai gustoși burgeri și mici?”
Înscrieri înainte de începerea atelierului (max. 8 copii/serie)14:00 – 15:00
Dezbatere Butcher’s Identity: Beyond Borders.15:00
Festivitatea de premiere Competiția „Transylvania Butcher Wars” & Concurs „Cârnat Wars”10:00 - 23:00
Knifehub
Demonstrație de mânuire a cuțitelor artizanale
Expoziție de cuțite artizanale
Mentenanță și întreținere obiecte tăietoare
Grill Expert
Prezentare de produse și accesorii pentru grill
Program competiție
*Pentru juriu și concurenți.
-
13:00 - Informare măcelari
15:00 - Runda 1 a competiției Butcher Wars
16:00 - Runda 2 a competiției Butcher Wars
17:00 - Runda 3 a competiției Butcher Wars
-
11:00 - Runda 4 a competiției Butcher Wars
12:00 - Runda 5 a competiției Butcher Wars
15:00 – Premiere
-
Fiecărui măcelar i se alocă:
Porc – Jumătate de carcasă (15-17 kg)
Miel – Jumătate de miel (10-12 kg)Măcelarii AU voie să folosească următoarele:
• Garnituri
• Condimente, inclusiv ierburi și mirodenii
• Sosuri și marinade
• Cuțite și ferăstraie
• Articole suplimentare de prezentareMăcelarii sunt evaluați în funcție de:
• Viteză
• Tehnică
• Creativitate
• Prezentare finalăInformații suplimentare
1. Dacă CV-ul profesional nu demonstrează experiență anterioară în concursuri naționale sau internaționale, membrii juriului pot solicita fotografii sau videoclipuri cu produsele realizate de concurenți.
2. Dacă se atinge numărul maxim de 20 de concurenți, perioada de selecție se va încheia înainte de termenul limită stabilit.
-
Măcelarii au la dispoziție 30 de minute pentru tranșare și preparare.
-
Standurile de lucru pentru competiție au dimensiuni aproximative de 610 x 1200 mm.
Fiecare concurent trebuie să furnizeze propria placă de prezentare pentru jurizarea finală.
-
Gratuit pentru concurenți și membri ai echipei.
-
Locul 1: 500 de euro și un cuțit
Locul 2: 300 de euro și un cuțit
Locul 3: 200 de euro și un cuțit
-
Vă rugăm să rețineți că puteți primi o penalizare pentru oricare dintre următoarele încălcări:
• Depășirea timpului permis de lucru.
• Întârzierea față de ora de începere a competiției.
• Necurățirea standului de lucru.
Fotografii














Concurenți
Juriu
-
Shannon Walker
Australia
Măcelar cu o reputație solidă, Shannon Walker a modelat industria măcelăriei atât la nivel local, cât și internațional. Manager al echipei Australiei la World Butchers’ Challenge 2025 din Paris, el a organizat peste 25 de competiții Butcher Wars în lume și a inițiat proiectul „The Butcher’s Cook Book”, care a reunit 50 de măcelari de top din Australia. Totodată, a lansat o competiție online dedicată preparatelor din miel, în cadrul Butchers Alliance, invitând măcelari din întreaga lume să își arate măiestria în tranșarea și pregătirea bucăților de carne pentru retail.
-
Gianni Giardina
Italia
Proeminentă figură a măcelăriei italiene contemporane, Gianni Giardina a început să învețe meserie de la 11 ani, fiind măcelar de a treia generație. Fondator și vicepreședinte al Echipei Naționale a Măcelarilor din Italia, președinte al Asociației Măcelarilor din Agrigento, jurat în competiția „The Golden Steak” difuzată de Food Network, Gianni este cunoscut pentru măiestria sa tehnică, determinare și rolul de mentor pentru tinerii măcelari. E singurul măcelar nominalizat de două ori în categoria All Star Team WBC. Cu titluri precum „Măcelarul Anului” (2024) și „Cel mai bun măcelar sicilian” (2019), dar și experiență ca jurat internațional la World Butchers’ Challenge, Gianni aduce la Cluj profesionalism și respect pentru această meserie transformată în artă.
-
Marius Verdeși
România
Fondator al brandului Zimbria, recunoscut în România pentru carne premium și produse artizanale, Marius Verdeși îmbină măiestria practică de măcelar cu viziunea de designer culinar. În calitate de mentor și designer culinar al echipei Măcelari de Elită România, i-a ghidat spre un impresionant loc 8 la prima participare în competiția World Butchers’ Challenge, care a avut loc, în 2025, la Paris. Prin experiența sa, Marius promovează un echilibru între tradiție și inovație, punând accent pe onestitate, calitate și respect profund față de animale și meșteșuguri. Vizionar și povestitor, el știe să transforme carnea nu doar într-un produs excepțional, ci și într-o experiență memorabilă pentru consumatori, inspirând în același timp noi generații de profesioniști.
-
Panayotis Mariolis
Grecia
Cu o experiență practică de peste 30 de ani în industria cărnii, Panayotis Mariolis este unul dintre cei mai respectați profesioniști ai Greciei în acest domeniu. Este fondatorul Mister Meat, o companie de consultanță specializată în amenajarea magazinelor, dezvoltarea echipelor și designul vitrinelor pentru măcelării din întreaga Grecie. Între 2017 și 2021 a fost instructor-șef la Meat Pro, o școală privată de măcelărie unde a format noi generații de măcelari, combinând teoria cu practica reală. Panayotis a reprezentat Grecia în echipa națională la World Butchers’ Challenge în Irlanda (2018), unde a câștigat premiul pentru „Cel mai bun burger din lume”.
-
Gheorghe Vișan
România
Manager al Cantinei Primăriei Cluj-Napoca, Gelu Vișan are decenii de experiență practică, fiind un maestru în transformarea pieselor de carne în adevărate povești culinare. Specialist în carnea de vită, Gelu este singurul din Transilvania care are un doctorat în marinarea și maturarea cărnii de vită Black Angus. Consilier și creator de rețete pentru Măcelari de Elită, echipa care a reprezentat România la World Butcher’s Challenge 2025, Gelu Vișan este genul de persoană care te va învăța în timp ce te hrănește.
-
Holger Fricke
Germania
Face parte din a patra generație a unei familii de negustori de animale și măcelari, iar din 2011 este antreprenor independent în comerțul cu carne, apreciat ca specialist și consultant în industrie. De-a lungul timpului, a furnizat clienților săi din țară și din străinătate carne de cea mai bună calitate, angajându-se în același timp să sprijine creșterea și procesarea animalelor în condiții responsabile și să contribuie activ la îmbunătățirea bunăstării animalelor. Face parte din juriul World Butchers’ Challenge, fiind recunoscut ca un profesionist îndrăzneț, mereu gata să-și depășească limitele.
Organizatorii recomandă tuturor concurenților să participe la evenimente și duminică, 21 septembrie, deoarece programul include evenimente conexe de interes.
Contact pentru întrebări legate de competiție
Florin Morosanu +40740248139
Email - florin_morosanu@yahoo.com
Declinarea responsabilității și termeni suplimentari de participare
Prin înscrierea în concurs, fiecare participant exonerează pentru totdeauna și irevocabil de orice răspundere Organizatorii Evenimentului, societățile-mamă, filialele și afiliații acestora, precum și agenții, partenerii, agențiile de publicitate și promovare, furnizorii de premii, împreună cu angajații, directorii, administratorii, acționarii și reprezentanții legali ai acestora, pentru orice pretenții, daune sau răspunderi de orice natură, apărute în totalitate sau parțial, direct sau indirect, din sau în legătură cu:
(a) participarea la concurs sau la activități/ evenimente conexe;
(b) materialele/ documentele transmise în cadrul concursului;
(c) declarațiile și angajamentele asumate prin prezentul Regulament Oficial;
(d) acordarea, primirea, utilizarea sau imposibilitatea utilizării oricărui premiu obținut în cadrul concursului.
Organizatorii Evenimentului își rezervă dreptul exclusiv de a înceta, modifica sau suspenda concursul în orice moment, la propria discreție.
Participarea la concurs este condiționată de semnarea, de către fiecare participant, a unei declarații de asumare
Organizatori
Parteneri
Sponsori principali
Sponsori
Partener mobilitate
Partener CSR
Parteneri media
Loc de desfășurare:
Cluj-Napoca, România
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară Cluj-Napoca
Calea Mănăștur 3-5
400372